Enkelt å bli mester på blimester.com

Visste du at NAML er en av bransjeorganisasjonene som startet Blimester.com? Her kan du ta mesterutdanning innenfor en rekke byggfag – inkludert anleggsgartner – hjemme fra din egen stue.

– Det er ingen grunn til å la seg skremme av nettbasert undervisning. Snarere tvert imot. Dersom du tar mesterutdanningen din hos Blimester.com kommer du i klasse med andre byggfag-elever og får et bedre faglig utbytte, sier daglig leder Atle Engholm i blimester.com.

Vi treffer ham midt mellom to sensoroppdrag for avgangselever som har fullført de tre semestrene ved den nettbaserte skolen, og som nå skal avlegge eksamen. Denne foregår også på internett, nærmere bestemt Skype.

Enkelt å bli mester på blimester.com2.jpg
Atle Engholm, blimester.com

 

Nettbasert mesterutdanning (men også samlingsbasert)
– Vi har avgangselever som aldri har vært innom skolen vår fysisk. Det er det heller ingen grunn til. Et håndverksfag går det ikke an å lære seg på internett, men mesterutdanningen er en lederutdanning i faget hvor det er helt andre ting som står på timeplanen. For mesterutdanningen er nettbasert læring perfekt, sier Engholm.

Samtidig påpeker han at hvert semester også har tre fysiske samlinger.

– Det er omlag halvparten som kommer på samlingene, mens resten følger med på nettet i sanntid eller ser opptak i etterkant, legger han til.

Enkelt å bli mester på blimester.com3.png
Illustrasjon fra blimester.com

 

Tre ulike semester
Skolen Engholm leder ble stiftet i 2015 og tok opp de første elevene høsten 2016. Utdanningen går over tre semester, hvor det første semesteret er felles for alle fagene. Her undervises det i regelverk og overordnede forskrifter innenfor byggesaker.

– Fra andre semester arbeides det mer fagspesifikt, med fokus på faglig fordypning og prosjektering, mens tredje semester har overskriften bedriftsledelse og tar for seg blant annet markedsføring, ledelse og økonomi, forklarer han.

Enkelt å bli mester på blimester.com4.png
Illustrasjon fra blimester.com

 

Mesterutdanning er lederutdanning
På mesterbrev.no kan vi lese følgende:

Med mesterutdanningen skaffer du deg en lederutdanning i faget som gjør deg godt forberedt til å etablere og drive din egen bedrift eller arbeide som leder i en større bedrift.

Med et fag-/svennebrev i bunnen med et mesterbrev på toppen blir du attraktiv i et arbeidsmarked som har et stort behov for denne type kompetanse.

Mesterutdanningen tas på deltid samtidig som du er i jobb.

Enkelt å bli mester på blimester.com5.png
Illustrasjon fra blimester.com

 

Åpent for alle med fag- eller svennebrev
– Det er mesterbrevnemda som forvalter mesterbrevordningen, og Blimester.com er en av de godkjente skolene hvor man kan ta mesterutdanningen, sier Engholm.

Han forteller at kravet for å komme inn på studiet er at du har fag- eller svennebrev i mesterfaget du søker mesterbrev i, og at du har arbeidet i faget i minst to år etter fag- eller svenneprøve. Det er også mulig å søke om opptak med bakgrunn i realkompetanse.

– Vi har mellom 120 og 150 studenter til enhver tid, og kjører rullerende undervisning. Så veien er kort fra påmelding til studiestart, sier han.

LES OGSÅ: Ny læreplan underveis

Fleksibelt antall plasser
Som nettbasert skole er ikke antallet studieplasser like bastant som ved en fysisk skole. Derfor vil ikke Blimester.com oppgi noe tak på hvor mange studenter de kan ta inn.

– Pågangen er økende, men hittil har vi fått plass til alle som har søkt til det førstkommende semesteret de har søkt på, sier Engholm.

Når det gjelder prisen på studiene er disse 56.000 kroner, alt inkludert, for tre semester.

– Studentene betaler en avgift på 20.000 kroner for første semesteret, og 18 000 for hvert av de to neste. Det er denne avgiften som finansierer tilbudet. Vi er en non-profit organisasjon, så alle pengene går til formålet, og vi har per dato heller ingen støtteordninger til vår utdanning. Vi må derfor være selvfinansierende, sier Engholm.

Enkelt å bli mester på blimester.com6.png
Illustrasjon fra blimester.com

 

Håper på flere anleggsgartnere
– Utdanningen gir heller ikke noen studiepoeng, og det er ikke mulighet for studielån, legger han til.

Han tror ikke at dette er utslagsgivende for interessen.

– Dette er ikke et fulltidsstudium over flere år, men et deltidsstudium over tre semester tilpasset dem som har fagbrev, er i jobb og ønsker å ta mesterbrev. Det håper jeg at mange fagutdannede anleggsgartnere har lyst til, avslutter han.

Enkelt å bli mester på blimester.com7.jpg
Kim Andre Short, Jans Hageservice AS

 

Svært fornøyd med tilbudet
En av dem som har gjennomført mesterbrevutdanningen via blimester.com er daglig leder Kim Andre Short i Jans Hageservice AS i Bergen. Han startet på skolen i 2017 og fullførte året etter.

– Jeg prøvde et lokalt tilbud her i Bergen først, og der opplevde jeg at gruppen ble alt for sammensatt. Vi var alt fra kokker, frisører og bilmekanikere i samme klasse, og det ble litt for sprikende rent faglig. Jeg opplevde en mye større nytteverdi da jeg valgte blimester.com, sier han.

LES OGSÅ: Fem nye år med samfunnskontrakt

Dro til de fleste samlingene
Han valgte å delta på de fleste samlingene, selv om det betød en god del reisevirksomhet til Oslo.

– Vi var to her i bedriften som tok utdanningen samtidig. Kollegaen min fulgte samlingene via streaming, og det fungerte helt fint, men jeg valgte å reise over fjellet for å være til stede selv. Det angrer jeg ikke på, sier Short.

– Det er kjekt å møte folk du kan dele erfaringer med, og som du kanskje også kan fortsette å dele erfaringer med etter at utdanningen er ferdig, slår han fast.

Enkelt å bli mester på blimester.com8.png
Illustrasjon fra blimester.com

 

Stort utbytte av utdanningen
Kim Andre Short hadde drevet Jans Hageservice AS i flere år da han tok mesterbrevutdanningen via Blimester.com, og dermed var deler av pensum kjent for ham allerede gjennom egne erfaringer.

– Jeg kunne en god del fra før, men i tillegg til selve mesterbrevet hadde jeg likevel stort utbytte av utdanningen, sier han.

Det at utdanningen er nettbasert opplevde han ikke som noe hinder.

– Dersom du skal drive et firma i dag må du uansett ha de digitale basisferdighetene i orden. Veldig mye av både søknads- og anbudsprosesser er nettbasert, og jeg vil heller snu opp ned på problemstillingen. Blimester.com kan være en fin måte for dem som sliter litt med datakunnskapene sine til å lære seg å bli stø innenfor dette området også, konkluderer han.

Enkelt å bli mester på blimester.com9.png
Illustrasjon fra blimester.com

 

Vil du lese mer om Blimester.com?

Her finner du hjemmesiden

Her finner du Facebook-siden

Dersom du vil lese mer om Jans Hageservice finner du lenke til hjemmesiden deres her