Artikler

Vis filtrering

286 resultater

Type artikkel
Velg område
286 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Fokus på naturtap og naturrestaurering, artikkel 2: Verdien av dødt trevirke

  Hvorfor er det viktig å la døde og døende trær få stå så lenge som mulig, og hvilke biologiske verdier representerer egentlig denne delen av den urbane floraen vår? I en serie artikler denne vinteren og våren ser NAML-nytt på ulike aspekter av naturtap og naturrestaurering, og hvordan anleggsgartneren spiller en avgjørende rolle i dette arbeidet. I denne artikkelen har vi snakket med naturforvalter Bård Bredesen i Oslo kommune og skogsøkolog Rannveig Margrete Jacobsen ved NINA og NMBU, som begge er varme forkjempere for det biologiske mangfoldet døde og døende trær representerer.

 2. NAML ansetter Ida Tindeskog som ny fagansvarlig

  NAML (Norske anleggsgartnere – miljø og landskapsentreprenører) er glade for å kunne melde ansettelsen av Ida Tindeskog som ny fagansvarlig. Ida har en bred og solid bakgrunn fra anleggsgartnerfaget, og vi er overbevist om at hun vil bli en verdifull ressurs for vår organisasjon.

 3. Fokus på naturtap og naturrestaurering

  Det er ikke lenger nok å beskytte naturen. Forringete og ødelagte økosystemer må restaureres dersom vi skal klare å gjenopprette artenes levesteder og mangfoldet av naturtyper og landskap, og her spiller anleggsgartneren en avgjørende rolle. Derfor vil NAML i en serie artikler denne vinteren og våren sette naturtap og naturrestaurering på agendaen.

 4. Ny daglig leder i SL Stenlegging

  Dag Arne Lier er ansatt som ny daglig leder i SL Stenlegging. Han tiltrådde stillingen 2. januar og ser nå frem til å videreutvikle selskapet sammen med dyktige medarbeidere.

 5. Ekstremvarianten av vintervedlikehold

  Det nye året startet med ekstreme snømengder på Sør- og Østlandet, og midt i begivenhetenes sentrum jobber Oveland Utemiljø nå på spreng for å holde Arendal og de andre byene i det tidligere Aust-Agder åpne.

 6. Nye regler for verneombud og arbeidsmiljøutvalg fra nyttår

  Fra 1. januar gjelder nye regler for hvilke virksomheter som må ha verneombud og arbeidsmiljøutvalg. Det er arbeidsmiljøloven som endres fra denne datoen, og endringen innebærer at alle virksomheter med fem eller flere ansatte nå må ha verneombud. I tillegg må virksomheter med 30 eller flere ansatte ha arbeidsmiljøutvalg.

 7. En treflytting til etterfølgelse

  Strenge fredningsbestemmelser fra 2009 gjorde at Oslo kommune i midten av november måtte fjerne tre trær som ble plantet ut i Frognerparken så sent som i 2016 og 2017. I stedet for å finne fram motorsagen valgte Bymiljøetaten å flytte trærne, en operasjon som ble påbegynt allerede for to år siden gjennom rotkutting. Nå planlegges flere slike operasjoner rundt i byen, til glede for alle som er glade i trær.

 8. Muséhagen ved Universitetet i Bergen er Årets grønne park 2023

  Norske Anleggsgartnere, Miljø- og Landskapsentreprenører (NAML) har kåret Muséhagen ved Universitetet i Bergen til Årets grønne park 2023. Foruten de bruksmessige og estetiske kvalitetene er det lagt stor vekt på det fagmessig høye nivået på driften og vedlikeholdet av anlegget, og utmerkelsen er derfor i første rekke ment som honnør til ansatte som har lagt sin sjel i både planlegging, utførelse og skjøtsel av Muséhagen.

 9. Vil du bli den nye fagansvarlige i NAML?

  Dersom du er en fagperson som brenner for anleggsgartnerfaget kan du nå søke på selve drømmejobben. NAML skal rekruttere ny fagansvarlig, og er på utkikk etter ham eller hun som kan overta stafettpinnen etter Bjørn Aakerholt.

 10. ISO-sertifisering til Agaia

  Agaia jobber kontinuerlig med forbedringsarbeidet sitt. Det har nå resultert i sertifisering innen ISO 9001, som handler om å møte krav til kvalitet og kundetilfredshet, og ISO 14001, som legger vekt på at virksomheten skal redusere belastningen på miljøet.