Tåler du å få skitt under neglene?

Liker du å tenke kreativt, vurdere farger og former i landskapet? Har du lyst til å påvirke verden rundt deg? Være ute i frisk luft hele dagen?

Da tror vi anleggsgartnerfaget er noe for deg!

Utdanner du deg til anleggsgartner er du sikret en trygg og givende arbeidsplass hvor som helst i landet. Det er opp til deg om du vil inn i en privat bedrift eller offentlig parkvesen, om du vil drifte et idrettsanlegg eller bygge nye grøntanlegg, lekeplasser eller golfbaner.

Velkommen skal du være!

Slik blir du anleggsgartner i...

Fem gode grunner for å bli anleggsgartner

  1. Uteklasserom og utekontor - kan det bli bedre? I motsetning til mange andre byggeplasser som ofte er preget av støy og støv, jobber du ute i naturen og omgivelsene og kjenner været på kroppen.
  2. Ingen dag er lik. Den ene dagen flytter du jordmasser med store maskiner, en annen legger du stein for stein, og en tredje beskjærer du trær i byens nye parkanlegg.
  3. Det du lager gjør en forskjell. Mange tror anleggsgartnere driver mest med planter, men hverdagen handler vel så mye om stein, jord og gravemaskiner. Om å lage gode uteområder som både er fine å se på og funker til det de skal brukes til.
  4. Du kommer tidlig ut i jobb, og får prøve deg i arbeidslivet allerede i VG1. Når du blir lærling får du lønn - og har rett på samme goder som andre ansatte.
  5. Du får jobb i en spennende bransje i vekst, med gode muligheter for utvikling og videreutdanning etter fagbrevet.