Statsbygg og Agaia inngår gjennomføringsavtale for Regjeringskvartalet

Nyhet, Aktuelt, Medlemsbedrifter

Publisert

OSLO: Etter inngåelsen av samspillavtalen mellom Agaia og Statsbygg i 2020, har partene nå prosjektert og planlagt gjennomføringen av entreprisen. Gjennomføringsavtalen er nå inngått og arbeidene har startet.

Pressemelding fra Agaia

– Jeg er imponert over arbeidet som er lagt ned i samspillsfase 1. Dette er en utfordrende entreprise med svært mange grensesnitt. Samspillsgruppen har identifisert utfordringene og kommet frem til løsninger som skal sikre at prosjektets felles mål oppnås. Våre ihuga medarbeider gleder seg til å sette spaden i jorden og komme i gang med byggearbeidene, sier Petter Vistnes, Administrerende Direktør i Agaia AS.

Ferdigstillelse 2025
Entreprise K205 omfatter 1. byggetrinn av byrom i Nytt regjeringskvartal med sikringsanlegg og infrastruktur tilhørende sikringsanleggene og tekniske anlegg for regjeringskvartalet, Oslo kommune og private aktører. Totalt areal for perimeterområdene er ca. 11.500 m2 og for plassene og Akersgata ca. 17.500 m2. Totalt areal byrom og gater er på ca. 34 000 m2.

Byggearbeidene har en kontraktsverdi på ca. 950 MNOK inkl. mva. og er planlagt ferdigstilt i 2025. Totalentreprisen med samspill gjennomføres med åpen bok og målpris med insentiver.

Øverste foto, fra venstre: Petter Vistnes – Administrerende Direktør AGAIA AS, Harald Nikolaisen – Administrerende Direktør Statsbygg, Olav Hovland – Samspillsleder for Statsbygg K205 Byrom, Sikring og Infrastruktur, Fridtjof Myhrene – Prosjektleder AGAIA AS K205 Byrom, Sikring og Infrastruktur og Knut Jørgensen – Prosjektdirektør for Statsbygg Nytt Regjeringskvartal.

Statsbygg og Agaia inngår gjennomføringsavtale for Regjeringskvartalet2.png