Artikler

Vis filtrering

274 resultater

Type artikkel
Velg område
274 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Rapport fra Arendal og Tønsberg

  Høstsesongen 2023 har startet med et smell for administrasjonen i NAML, og de siste dagene av august har blitt brukt til både Arendalsuka, fagdager i Tønsberg, og nå – helt på tampen av måneden – den store Have & Landskaps-messen i Slagelse i Danmark.

 2. En varslet katastrofe

  I forrige uke herjet ekstremværet Hans med store deler av østlandsområdet, og skadene etter uværet er store. Hvordan opplevdes dette ekstremværet i anleggsgarnerbransjen da det stod på som verst, og hva vil det ha å si for bransjen fremover? Vi har snakket med administrerende direktør Petter A. Vistnes i Agaia og redaktør Inger Anita Merkesdal i Vannfakta.

 3. Verdien av et sterkt nettverk av gode bransjekolleger

  Jo mindre anleggsgartnerbedriften din er, jo større utbytte vil du ha av et NAML-medlemskap, mener daglig leder Anders Garnes hos Anleggsgartnermester Wikholm AS. Han håper på en kraftig medlemsvekst i NAML i løpet av sommeren og høsten.

 4. Stortingsmelding om klimaendringene og tiltakene de vil kreve

  Konsekvensene av global oppvarming treffer hele samfunnet. Klimaendringene kan true samfunnssikkerheten, sette liv og helse i fare og føre til dramatiske endringer i naturen. Dette er bakteppet for stortingsmeldingen som klima- og miljøminister Espen Barth Eide la fram fredag 16. juni.

 5. Vellykket kurs i etablering av regnbed

  En rekord-tørr mai og juni over hele Østlandet gjorde at kurset «Lær å etablere et regnbed som virker» ved Norges grønne fagskole – Vea foregikk under usedvanlig tørre forhold denne uken. Tydeligere kunne det sannsynligvis ikke vært markert at regnvann er en verdifull ressurs som må tas godt vare på, og det var dermed også et svært aktuelt tema de 21 kursdeltakerne fikk en innføring i fra 13. til 15. juni.

 6. Nå kan du nominere kandidater til Årets Grønne Park 2023

  NAML sin fagpris for Årets Grønne Park har vært utdelt siden 1989, og i fjor var det Søndre Park på Lillehammer som ble tildelt denne utmerkelsen. Nå er det åpnet for nominasjoner for 2023, og fagansvarlig Bjørn Aakerholt i NAML håper at medlemmene melder inn mange verdige kandidater.

 7. Bransjedugnad for ny anleggsgartnerutdannelse ved Mysen vgs

  Til høsten vil anleggsgartnerbransjen i Indre Østfold jobbe bransjedugnad ved Mysen vgs, hvor de vil rehabilitere et uteområde ved skolen. På den måten vil bransjen bli kjent med interesserte elever samtidig som elevene vil få et innblikk i hva en anleggsgartner faktisk jobber med og utfører.

 8. Stein Wikholm på catwalken

  Å påstå at anleggsgartnermester og tidligere styreleder i NAML Stein Wikholm stod for den høytidelige åpningen av Festspillene i Bergen i dag er å ta for hardt i, men han var definitivt en av mange bergensere som medvirket under åpningen.