Artikler

Vis filtrering

290 resultater

Type artikkel
Velg område
290 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Anleggsgartnermester Wikholm AS er femti år

  I år er det 50 år siden Anleggsgartnermester Wikholm AS i Bergen så dagens lys for første gang, og jubileumsmarkeringene er godt i gang. Samtidig har bedriften gjennomført sitt andre generasjonsskifte, hvor tredje generasjon Wikholm nå er inne på eiersiden uten at andre generasjon helt har sluppet taket. En jubileumsbok har det også blitt tid til oppi alle jubileumsforberedelsene.

 2. Ruben Høie er ny styreleder i NAML

  Under årsmøtet i NAML i Narvik 8. og 9. mars ble Ruben Høie valgt til ny styreleder i bransjeforeningen. Han er nå den 26. styrelederen (tidligere landsformann) i NAML fra 1931.

 3. Fokus på naturtap og naturrestaurering, artikkel 3: Bekkeåpninger

  Hvilke utfordringer støter vi på når lukkede elver og bekker i urbane strøk skal gjenåpnes? I en serie artikler denne vinteren og våren ser NAML-nytt på ulike aspekter av naturtap og naturrestaurering, og hvordan anleggsgartneren spiller en avgjørende rolle i dette arbeidet. I denne artikkelen har vi snakket med avdelingsdirektør Terje Laskemoen i Oslo kommune og daglig leder Stein Anders Sundbye i Skaaret, som begge var sterkt involvert da Hovinbekken for få år siden ble åpnet opp i strekket forbi Jordal Amfi.

 4. Fokus på naturtap og naturrestaurering, artikkel 2: Verdien av dødt trevirke

  Hvorfor er det viktig å la døde og døende trær få stå så lenge som mulig, og hvilke biologiske verdier representerer egentlig denne delen av den urbane floraen vår? I en serie artikler denne vinteren og våren ser NAML-nytt på ulike aspekter av naturtap og naturrestaurering, og hvordan anleggsgartneren spiller en avgjørende rolle i dette arbeidet. I denne artikkelen har vi snakket med naturforvalter Bård Bredesen i Oslo kommune og skogsøkolog Rannveig Margrete Jacobsen ved NINA og NMBU, som begge er varme forkjempere for det biologiske mangfoldet døde og døende trær representerer.

 5. NAML ansetter Ida Tindeskog som ny fagansvarlig

  NAML (Norske anleggsgartnere – miljø og landskapsentreprenører) er glade for å kunne melde ansettelsen av Ida Tindeskog som ny fagansvarlig. Ida har en bred og solid bakgrunn fra anleggsgartnerfaget, og vi er overbevist om at hun vil bli en verdifull ressurs for vår organisasjon.

 6. Fokus på naturtap og naturrestaurering

  Det er ikke lenger nok å beskytte naturen. Forringete og ødelagte økosystemer må restaureres dersom vi skal klare å gjenopprette artenes levesteder og mangfoldet av naturtyper og landskap, og her spiller anleggsgartneren en avgjørende rolle. Derfor vil NAML i en serie artikler denne vinteren og våren sette naturtap og naturrestaurering på agendaen.

 7. Ny daglig leder i SL Stenlegging

  Dag Arne Lier er ansatt som ny daglig leder i SL Stenlegging. Han tiltrådde stillingen 2. januar og ser nå frem til å videreutvikle selskapet sammen med dyktige medarbeidere.

 8. Ekstremvarianten av vintervedlikehold

  Det nye året startet med ekstreme snømengder på Sør- og Østlandet, og midt i begivenhetenes sentrum jobber Oveland Utemiljø nå på spreng for å holde Arendal og de andre byene i det tidligere Aust-Agder åpne.

 9. Nye regler for verneombud og arbeidsmiljøutvalg fra nyttår

  Fra 1. januar gjelder nye regler for hvilke virksomheter som må ha verneombud og arbeidsmiljøutvalg. Det er arbeidsmiljøloven som endres fra denne datoen, og endringen innebærer at alle virksomheter med fem eller flere ansatte nå må ha verneombud. I tillegg må virksomheter med 30 eller flere ansatte ha arbeidsmiljøutvalg.