Aktuelle kurs og utdanninger ved Vea

Publisert

Trenger du faglig påfyll om beplantning av større offentlige rom, eller kunnskap om hvordan man bygger regnbed som virker? Da bør du melde deg på kurs hos Norges grønne fagskole – Vea denne våren.

- Den som tror han er ferdig utlært er ikke utlært, men ferdig.

Hvem som er opphavsperson til dette sitatet er det ingen som vet, men det er ikke mindre sant av den grunn. Kunnskap er viktig, og innenfor anleggsgartnerfaget er Norges grønne fagskole – Vea den fremste kunnskapsformidleren.

Denne våren og sommeren arrangerer Vea tre ulike kurs som bør interessere de fleste. Du finner dem her:

 

Hvordan tenke nytt og annerledes i beplantning av større offentlige rom?

Et kurs om stauder og sommerblomster i hager og anlegg, særlig tilpasset gartnere, kommuneansatte, parkansatte og hageplanleggere. Kursholder: Mona Holmberg fra Holmberg & Strindberg Trädgårdskonsulter.

Mona Holmberg er en svært erfaren hagedesigner og populær foredrags- og kursholder fra Sverige. Väkstgestaltning – eller formgivning med planter, er noe Mona er svært opptatt av. Særlig valg av komposisjonsprinsipper og planter som viktige faktorer for å lykkes – samt hvordan få til et fornuftig skjøtselsregime.

Tid: 8. mars 2023, 08:30 – 15:30
Sted: Norges grønne fagskole – Vea
Pris: 1600,- inkludert lunsj

Les mer om dette kurset her

 

Lær om villflora i anlegg - plan og praksis

Som et ledd i økt fokus på bærekraft blir det stadig mer populært med bruk av villflora-stauder i anlegg. Men hvordan fungerer det? Kan man lage varige vakre anlegg? Hvordan gjør man med skjøtsel? Og: Blir alt å regne som eng?

I dette kurset med Eva Kleffelgård vil hun ta for seg dette tidsaktuelle og interessante temaet.

Eva er gartner, hagedesigner, foredragsholder og innehaver av Villflor AS. Kurset er særlig utviklet for ansatte i grøntsektoren og hageplanleggere.

Tid: 28. mars 2023 08.00 – 16.00
Sted: Auditoriet, Norges grønne fagskole – Vea 
Pris: 1750,- inkludert lunsj

Les mer om dette kurset her


Lær å etablere regnbed som virker 

Anleggsgartnerbransjen må ta et tydelig eierskap til overvann og overvannsbehandling, og sørge for å tilegne seg den kunnskapen som kreves. For en anleggsgartner bør det være like naturlig å anlegge et regnbed som å sette opp en støttemur eller plante en hekk.

Med kompetansen du får gjennom dette kurset skal du kunne planlegge, dimensjonere, etablere og ikke minst skjøtte mindre regnbed-prosjekter uten å behøve bistand fra en Landskapsarkitekt eller VA-ingeniør. Kursholdere: Bent Braskerud og Magnus Nyheim 

Forkunnskaper: Anleggsgartner/gartner. Kurset egner seg også for gartnere og hageplanleggere som ønsker å skaffe seg kunnskap om regnbed.

Dato: 13-15. juni 2023 (varighet 3 dager)
Sted: Norges grønne fagskole – Vea
Pris: 6900,- (NB: Earlybird-pris frem til 1. mars: 6400,-) 

Les mer om dette kurset her

 

Studietilbud 2023/2024

Norges grønne fagskole – Vea har også en rekke studietilbud som starter opp høsten 2023.

Søknad sendes via Samordna opptak som åpnet 1. februar 2023. Søknadsfrist til alle fagskoleutdanninger er 15. april 2023.

Søkere vil få svar på søknadene sine 25. mai. Ledige studieplasser blir lagt ut 30. mai og er søkbare fra 31. mai.

 

Foto til slutt Vea.JPG