Gjennestad til topps i år igjen

Publisert

Det var regjerende Norgesmester Gjennestad videregående skole som trakk det lengste strået da Skole-NM i anleggsgartnerfag ble arrangert ved skolen siste uken før påske. NAML-nytt gratulerer de ferske Norgesmesterne Else Marie Øverland og Truls Godli.

I skarp konkurranse mot Øksnevad, Mære, Lena-Valle, Mandal og Kalnes videregående skoler var det Gjennestad vgs som gikk til topps i årets Skole-NM i anleggsgartnerfag.

På grunn av pandemien var det i år hele tre år siden forrige gang mesterskapet ble arrangert. Den gangen fant arrangementet sted ved Kalnes vgs, og Gjennestad ved Arne Hangerhagen og Johanne Elida Kalager gikk til topps med Mære og Lena-Valle på plassene bak.

I år var det Else Marie Øverland og Truls Godli som gjentok bedriften. De sikret Norgesmesterskapet til skolen, og fikk selskap på seierspallen av Lena-Valle og Øksnevag på henholdsvis andre og tredjeplass.

Lena-Valle stilte med et rent jentelag i konkurransen, og kjønnsbalansen under årets NM var det ingen ting å utsette på. Blant de tolv deltagerne var det seks gutter og seks jenter.

Nyttige erfaringer videre i arbeidslivet
Else Marie og Truls vart godt fornøyd etter at seieren var dratt i land, og etter å ha fått konkurransen litt på avstand hadde de disse kommentarene til NAML-nytt:

- Vi synes det har vært en lærerik opplevelse.

- Vi har øvd og funnet mange lure løsninger for å effektivisere arbeidsoppgavene. De legger vi i sekken som veldig nyttige erfaringer videre i arbeidslivet.

Begge to syntes at det var et bra NM-opplegg, men de kunne gjerne ønsket seg litt mer tid sammen med de andre deltagerne etter konkurransen.

- Det var først da vi krøp ut av konkurransebobla, og vi fikk en veldig hyggelig tone med flere av de andre deltagerne, sier de.

- Men alt i alt kan vi vel si oss enige om at det har vært en bra og lærerik opplevelse.

Gjennestad 2.jpg

Høyt nivå og små marginer
Jeg var veldig rolig på at de ville gjøre det bra, men er likevel imponert over den roen de viste. De jobbet målrettet og presist hele tiden, sa Kai Raundalen til Sandefjord Blad da mesterskapet var over og vinnerne kåret.

Han er fagansvarlig for byggfag og naturbruk ved Gjennestad Videregående skole, og har veiledet VG2-elevene mot NM sammen med kollegaene Kari Anita Gram og Arne Olav Klevsgård.

- Det ble veldig jevnt. Høyt nivå og små marginer. Men da er det også ekstra stas å vinne. Dette var en fjær i hatten også til oss som skole.

- Det var utrolig hyggelig å se seiersseremonien, se den gleden både vinnerne og de rundt viste. Dette betydde mye, sa Raundalen til Sandefjords Blad.

Gjennestad 3 faksimile.png