Storskala rekrutteringsprosjekt i Vestfold

Nyhet

Publisert

I Vestfold har de i lange tider jobbet godt med rekrutteringen til bygg- og anleggsfagene, og denne uken samlet de fire videregående skolene som har bygg og anleggsteknikk på læreplanen hele 1.500 tiendeklassinger til fagdemonstrasjoner ved Færder vgs. På anleggsgartnersiden var Jobbute og SOA sterkt involvert i arrangementet.

Været var langt fra ideelt, men med fem store telt rigget opp foran de forskjellige stasjonene stod de mange tilreisende elevene likevel tilnærmet tørt da de onsdag 5. oktober fikk en innføring i de ulike bygg- og anleggsfagene ved Færder vgs.

Anledningen for besøket ved skolen var BASE dagen – Bygg og anlegg søker elever, som i år ble arrangert for første gang siden pandemien. Hele 1.500 tiendeklassinger fra rundt omkring i gamle Vestfold fylke hadde tatt turen til Færder i regnværet, og de ble sluset rundt på området i grupper på 35.

På slutten av runden ble de så sluppet inn i bygghallen ved skolen, hvor alle opplæringskontorene hadde stand med informasjon om de konkrete fagene.

IMG_8319.JPG

12 ulike fagdemonstrasjoner
- Dette er den desidert største enkeltsatsingen vår for å få elevene til å velge byggfag, og målsetningen vår er enkelt og greit å vise fram de mange byggfagmulighetene og markedsføre håndverksfagene. På tross av et ufyselig vær fungerte opplegget vårt veldig bra, både når det gjelder logistikken til og fra og programmet for hver enkelt elev de drøye tre timene de var på besøk hos oss, forteller faglærer Kai A Raundalen ved Gjennestad vgs.

- Alt i alt var det rigget opp 12 ulike fagdemonstrasjoner, og de forskjellige gruppene brukte 3-4 minutter på hver av disse demonstrasjonene. Dermed tok dette omtrent en time til sammen, og etter denne runden var det de ulike skolene sin tur til å fortelle om seg selv. Det siste punktet på programmet var det opplæringskontorene og ulike utstillere som stod bak, og der ble det også servert pølser. Etter det ble elevene busset hjem igjen, forteller han.

På bildene ser vi hvordan anleggsgartnerfaget ble ivaretatt av Jobbute, SOA og Gjennestad vgs.

 

IMG_8301.JPG

En omfattende dugnad
BASE dagen – Bygg og anlegg søker elever
er et årlig arrangement som går på rundgang mellom de forskjellige byggfagskolene i Vestfold, og det er et omfattende arrangement å koordinere. Planleggingen av årets arrangement startet allerede rundt juletider, og foruten de ulike avdelingslederne og faglærerne, opplæringskontorene, Jobbute og de andre profesjonelle kreftene som var involvert i årets arrangement engasjerte det også VG1 byggfagelevene på arrangørskolen.

Arrangementet spenner også videre enn det som skjer på selve arrangementsdagen. Under oppkjøringen har det blant annet vært skolebesøk ved de forskjellige ungdomsskolene, hvor elevene har bygget skalahus i skala 1:10, og i etterkant vil de forskjellige skolene jobbe videre med rekrutteringsarbeidet som blant annet innbefatter åpne dager og andre typer promotering av bygg- og anleggsfagene.

Det jobbes godt med rekrutteringen i Vestfold, og NAML-nytt gratulerer arrangørene av årets dugnad med et vel gjennomført arrangement.

 

IMG_8283.JPG