Unik mulighet: Gratis kurs innen ADK-1

Publisert

Nå har du en unik mulighet til å øke egen kompetanse og bli sertifisert innenfor vann- og avløpsteknikk. Sammen med Norsk Rørsenter og Norsk Fagutdanning arrangerer Norges grønne fagskole - Vea ADK-1 kurs. Kurset er gratis og finansieres gjennom direktoratet for høyere utdanning og kompetanse.

- Jeg synes det er spennende at noen av medlemsbedriftene våre nå rigger seg for å kunne levere innenfor vann og avløp. Der er det et stort etterslep, og det kommer til å skje store endringer fremover, når byene våre må bygges om for å tåle både ekstremnedbør og tørke. Da kan vi ikke lenger se på infrastruktur og overflater som to separate problemstillinger. Vi trenger å tenke mer integrert, og de fremste til å kunne gjøre nettopp dette er vi anleggsgartnere, sa styreleder Karsten Totland Raddatz i et intervju her på NAML-nytt nylig.

Dersom du er anleggsgartner med fagbrev har du nå muligheten til å øke din egen kompetanse og bli sertifisert innenfor vann- og avløpsteknikk.

Med oppstart 31. oktober i år inviterer nemlig Norges grønne fagskole - Vea til kurs innen ADK-1 sertifikat for bygg- og anleggsbransjen. Kurset er på fagskolenivå og er åpent for ansatte, permitterte og arbeidsledige i anleggsbransjen. For å få studiepoengene må kandidatene tilfredsstille det formelle opptakskravet til studiet. Opptakskravet er:

 • Anleggsgartner med fagbrev
 • Anleggsmaskinfører med fagbrev
 • Rørlegger med svennebrev
 • Vei- og anleggsfaget
 • Anleggsrørlegger med fagbrev eller realkompetanse tilsvarende et av disse

Kurset er gratis. Det er partene i arbeidslivet i samarbeid med regjeringen som finansierer kompetansetilbudet. Utgifter til reise og opphold i forbindelse med eksamensgjennomføring må du dekke selv.

 

Kurs 1 gjennomføres 31.10.22 – 23.01.23:

 • Digitalt oppstartsmøte 30.oktober 2022 fra kl. 18.30 – 20.00
 • Nettbasert undervisning
 • Praktiske øvinger og eksamen i Norsk Rørsenter sine lokaler i Drammen i uke 5 2023. Mer informasjon i oppstartsmøte.

Kurs 2 gjennomføres 13.02.23 – 02.05.23:

 •  Digitalt oppstartsmøte 13. februar 2023 fra kl. 18.30 – 20.00
 • Nettbasert undervisning
 • Praktiske øvinger og eksamen i Norsk Rørsenter sine lokaler i Drammen i uke 19/20 2023. Mer informasjon i oppstartsmøte.

Kurs 3 gjennomføres 21.11.22 til 9.12.22:

 • Digitalt oppstartsmøte 21. november kl. 08.00 – 09.00
 • Undervisning på nett: Mandag 21. november til fredag 25. november 2022. Alle dager fra kl. 08.00 – 16.30
 • Undervisning på nett: Mandag 05. desember til fredag 09. desember 2022. Alle dager fra kl. 08.00 – 16.30
 • Praktiske øvinger og eksamen gjennomføres hos Norsk Fagutdanning sine lokaler i Tromsø i uke 2. Eksamen og praksis kan flyttes til annet sted dersom dette er mer hensiktsmessig for kursdeltakerne. Dette vurderes etter at opptaket er avsluttet og informeres om i oppstartsmøte.

Kurs 1 og 2 arrangeres gjennom Norsk Rørsenter i Drammen. Kursene gjennomføres nettbasert, slik ta det er mulig å studere i eget tempo. Det vil være et felles digitalt møtetidspunkt i hver modul hvor det gis veiledning. Kurset avsluttes med en 2-3 dagers fysisk samling hos Norsk Rørsenter hvor du også gjennomfører eksamen.

Kurs 3 arrangeres gjennom Norsk fagutdanning i Tromsø. Kurset gjennomføres med digitale, synkrone forelesninger, og du må være til stede via nett alle dager. Det blir forelesninger, oppgaver og mulighet for å stille spørsmål alle dagene. Kurset avsluttes med en 2-3 dagers fysisk samling hos Norsk Fagutdanning i Tromsø hvor du også gjennomfører eksamen.

Du må være ferdig med lærestoffet og ha gjennomført og bestått de obligatoriske oppgavene i løpet av kursperioden. Du får mer informasjon på oppstartsmøtene første kursdag.

 

pawel-czerwinski--RrO7cJN_sQ-unsplash.jpg

 

Eksamen
1. Kurs 1: Praktiske øvinger og eksamen i Norsk Rørsenter sine lokaler i Drammen i uke 5-2023. Mer informasjon i oppstartsmøte.
2. Kurs 2: Praktiske øvinger og eksamen i Norsk Rørsenter sine lokaler i Drammen i uke 19/20-2023. Mer informasjon i oppstartsmøte.
3. Kurs 3: Praktiske øvinger og eksamen gjennomføres hos Norsk Fagutdanning sine lokaler i Tromsø. Eksamen kan flyttes til annet sted dersom dette er mer hensiktsmessig for kursdeltakerne. Dette vurderes etter at opptaket er avsluttet og informeres om i oppstartsmøte.

 

Studiepoeng

Etter endt og bestått kurs har du oppnådd 4 studiepoeng. Karakterutskrift utstedes av Norges grønne fagskole – Vea.

 

Forelesere
Undervisningen gjennomføres av Norsk Rørsenter og Norsk Fagutdanning.

Norsk Rørsenter AS er et kompetansesenter innen vann- og avløpsfaget. De har en solid fagkompetanse innen VA-faget og har levert tjenester til de fleste av landets kommuner. Norsk Rørsenter holder til i Drammen.

Norsk Fagutdanning leverer kurs og opplæring til enkeltpersoner, privat og offentlig sektor over hele landet. Norsk Fagutdanning har en bred spisskompetanse og lang erfaring i å tilby ADK-1 kurs. Hovedkontoret ligger i Tromsø.

 

Dokumentasjon ved søknad
Ved søknad må du legge ved fagbrev eller attest som viser arbeidserfaring fra anleggsbransjen. Du skal også legge ved karaktergrunnlag som er vitnemål fra videregående før fagbrev eller karakter fra teoretisk prøve til fagprøven.

 

Søknadsfrist

Søknadsfrist til alle kursene er 1. oktober 2022. Dersom det er ledige plasser etter dette vil fristen forlenges.

Elektronisk søknad finner du her: https://portal.vea-fs.org/soknad/skjema/

Dersom du vil lese mer, klikk deg inn her: https://www.vea-fs.no/kurs-innen-adk-1-sertifikat-for-bygg-og-anleggsbransjen-i-2022-og-2023/

 

Skjermbilde 2022-08-23 kl. 14.31.03.png