Stein Wikholm på catwalken

Publisert

Å påstå at anleggsgartnermester og tidligere styreleder i NAML Stein Wikholm stod for den høytidelige åpningen av Festspillene i Bergen i dag er å ta for hardt i, men han var definitivt en av mange bergensere som medvirket under åpningen.

Like før klokken ett i dag skred nemlig Stein, i rollen som seg selv, over den 60 meters lange catwalken som for anledningen var reist på Festplassen. Været var grått og vått som det gjerne er i Bergen, og som vanlig under åpningen av Festspillene var kongehuset til stede – i år representert ved både DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonja.

What Is the City but the People?  var tittelen på årets åpningsforestilling. Denne forestillingen hadde urpremiere I Manchester I 2017, hvor regissør Richard Gregory jobbet sammen med et lokalt, skreddersydd kunstnerisk team for å vise byens historie, følelse og sjel fortalt ved hjelp av befolkningen i byen.

 

Skjermbilde 2023-05-24 kl. 12.55.21.png

 

Feriebilder av brostein
I år var det så Bergen sin tur til å få historiene og følelsene brettet ut ved hjelp av drøyt hundre ulike bergensere. En av disse var altså Stein Wikholm. Som nummer 17 i rekken klatret han opp på catwalken i sør og vinket seg 50-60 meter framover før han snudde og tok samme turen tilbake.

Samtidig ble de frammøtte på Festplassen og dem som fulgte arrangementet via strømming (som NAML-nytt gjorde) kjent med Stein gjennom korte tekster som ble presentert på skjerm og storskjerm. Der kunne vi lese at ingen av feriebildene til Stein er tatt mer enn en halv meter over bakken, fordi kamera alltid peker rett ned.

Slik blir det gjerne når man er en gjennomført brosteinsentusiast.

NAML-nytt gratulerer både Festspillene i Bergen og Stein Wikholm med en vel gjennomført åpningsseremoni.

 

Skjermbilde 2023-05-24 kl. 12.33.58.png

Fotos: Skjermdumper av strømmingen på fib.no