Vil du bli den nye fagansvarlige i NAML?

Publisert

Dersom du er en fagperson som brenner for anleggsgartnerfaget kan du nå søke på selve drømmejobben. NAML skal rekruttere ny fagansvarlig, og er på utkikk etter ham eller hun som kan overta stafettpinnen etter Bjørn Aakerholt.

I går åpnet Park- og anleggsmessen på Lillestrøm med mer enn 2.000 mennesker innom dørene den første dagen. En av bærebjelkene på denne årlige messen er fagprogrammet som NAML står bak, og de siste årene er det fagansvarlig Bjørn Aakerholt som har satt sammen dette programmet.

Neste år kan det være deg.

Under årsmøtet til NAML i Narvik neste vår trer nemlig Bjørn til sides etter fire år som fagansvarlig i bransjeforeningen, og for å sikre en best mulig kompetanseoverføring til etterfølgeren sin før den tid er det ønskelig å ha ny fagansvarlig på plass i NAML på nyåret.

 

Startet da Norge stengte ned
- Jeg husker veldig godt min første dag på jobb i NAML. Det var 12. mars 2020, samme dag som Erna stengte Norge, så jeg fikk aldri anledning til å møte fysisk på jobb. Jeg havnet i stedet rett på hjemmekontor, sier Bjørn.

Der ble han sittende en stund, samtidig som forgjengeren hans Tor Jørgen Askim havnet på hjemmekontor i Trondheim. Overlappingen med kompetanseoverføring ble dermed ikke optimal den gangen, uten at noen av de involverte kan bebreides for det. Samtidig fikk Bjørn god nytte av det sterke nettverket han allerede hadde opparbeidet seg i bransjen.

- Jeg startet utdanningen min i Levanger, på Staup, og jobbet så rundt i hele landet før jeg til slutt dro hjem og jobbet med Sandefjord som base, så jeg kjente mange bedriftseiere og andre flinke fagfolk godt før jeg fikk denne jobben. De nettverkene var det godt å ha da jeg plutselig satt for meg selv på et hjemmekontor i Sandefjord og skulle fungere som fagansvarlig for en landsdekkende organisasjon.

 

En raus bransje
- Etterfølgeren min får heldigvis en lettere start, men det vil nok være en fordel med et visst nettverk for å fungere godt i denne jobben. Samtidig er bransjen vår så åpen, med et godt samhold og en raus delekultur når det gjelder erfaringer og kompetanse, så dette nettverket kommer litt av seg selv mens man holder på. Jeg opplever et sterkt faglig fellesskap innad i NAML, og som del av BNL-fellesskapet får man også gode kontakter i dette utvidede fagfellesskapet, sier Bjørn.

Når han nå trer til side, er det til fordel for en jobb Anleggsgartner Øst i Sandefjord.

- Meningen da jeg startet var at jeg skulle dagpendle fra Sandefjord. Den planen satte pandemien en effektiv stopper for, og etter hvert som landet åpnet opp igjen ble det til at jeg pendlet til Oslo én til to dager i uken. Resten av tiden har jeg jobbet hjemmefra, eller vært på reise i inn- og utland, som også er en viktig del av denne jobben.

- Nå er det et ønske fra NAML å ha den fagansvarlige mer permanent til stede i NHO- og BNL-fellesskapet på Majorstuen, og den vurderingen er jeg helt enig i. Det skjer masse viktig for bransjen vår på dette huset, både av formell og mer uformell karakter, og det er alle de uformelle møtene man går glipp av når man sitter på hjemmekontor. Derfor forstår jeg at NAML nå ser etter en fagansvarlig i eller rundt Oslo, sier han.

 

Varierte arbeidsoppgaver
Når det gjelder oppgavene Bjørn er og har vært ansvarlig for i NAML er fagprogrammet under Park- og anleggsmessen allerede nevnt. Andre oppgaver er å koordinere rekrutteringsnettverket, kundesupport for NAML pro, faste møter og samlinger i BNL, kompetanseforum, miljøforum, deltagelse i prosjektgrupper, skriving av ulike høringssvar og ikke minst det å holde seg orientert om faget og hva som skjer.

- Jeg skal på ingen måte diktere stillingsbeskrivelsen til etterfølgeren min, men vedkommende bør nok ha en viss oversikt over byggenæringen og rollen vår i den næringen. Et visst nettverk er nok også nyttig. Og så bør han eller hun på ingen måte være en klimafornekter. En sånn person vil nokså fort mistrives i denne rollen, smiler Bjørn.

*

Dersom du er interessert i å overta som fagansvarlig i NAML etter Bjørn Aakerholt, finner du annonsen på FINN her: FAGANSVARLIG NAML  

Har du spørsmål vedrørende stillingen - kontakt daglig leder Merete Bellingmo via eller styreleder Karsten Totland Raddatz via

 

sophie-n-7AXfarTSEkw-unsplash.jpg