Første fagdag gjennomført i Bergen

Publisert

Like før påske ble den aller første fagdagen i regi av NAML vest gjennomført ved Stend vgs i Bergen, med godt fremmøte på tross av at en av vinterens siste krampetrekninger betød at nødvendig vintervedlikehold trumfet fagdagen for flere av deltagerne.

- Vi begynte så smått å planlegge denne fagdagen i NAML vest i november i fjor, sier leder for region vest, Kim André Short.

- Bakgrunnen var et ønske om at NAML-medlemskapet skal gi verdi til flere enn oss som driver de ulike medlemsbedriftene, og som møtes regelmessig på medlemsmøtene. Disse møtene er selvsagt verdifulle, men de skaper ikke noe samhold på tvers av bedriftene eller for den saks skyld på tvers innenfor hver enkelt bedrift.

- Derfor ønsket vi å skape en faglig verdifull møteplass hvor alt fra lærlinger til fagarbeidere og prosjektledere kan møtes, og hvor programmet skal være relevant for samtlige.

 

338175338_540941341499851_3253977120931259955_n.jpeg

 

Stend vgs naturlig møtested
Stend vgs like sør for Bergen sentrum pekte seg tidlig ut som den naturlige plassen for en slik fagdag.

- Vi har alle sammen et veldig godt forhold til Stend. Det er skolen vår her vest, og også en plass hvor både de innvendige og utvendige fasilitetene er til stede for å arrangere fagdager. I tillegg får vi vist oss fram for anleggsgartnerelevene ved skolen når vi samles der, så det var helt naturlig for oss å spørre Stend om å være vertskap.

- De er veldig behjelpelige og sa ja med en gang, forteller Short.

I tillegg stilte NAML sentralt opp med fagansvarlig Bjørn Aakerholt, og han hadde også med seg faglig ansvarlig for fagskoleutdanningene anleggsgartnertekniker, grøntanleggslære og LOD ved Vea, Magnus Nyheim.

 

Skjermbilde 2023-04-18 kl. 12.07.53.png

 

Variert program
Programmet for fagdagen så slik ut:

  • Varm lunsj i kantinen ved Stend vgs
  • Presentasjon av NAML, BNL og FAGUS ved Bjørn Aakerholt, NAML
  • Oppbygging av regnbed og andre blågrønne løsninger ved Magnus Nyheim, Vea
  • Hvordan en bedrift selv kan samle opp og gjenbruke vann via regnhøsting ved Stein Wikholm, Anleggsgartnermester Wikholm AS
  • Presentasjon av veileder for permeable dekker og belegningsstein for industrien ved Jan Herbert Sandsmark, Multiblokk 

Det ble også tid til en omvisning ved skolen.

Alt i alt var omkring 40 deltagere innom fagdagen i løpet av de timene den varte, og tilbakemeldingene fra de tilstedeværende var svært positive. Målsetningen til NAML vest er nå å få til to slike fagdager i året fremover.

 

IMG_4837.jpg