Straks klart for skole-NM på Gjennestad

Publisert

Torsdag 13. april er det duket for et nytt skole-NM i anleggsgartnerfaget, og akkurat som i fjor finner konkurransen sted ved Gjennestad vgs i Stokke. Nytt av året er at skole-NM i tømrerfaget arrangeres parallelt.

Torsdag 13. april klokken 08.00 braker det løs ved Gjennestad vgs. Da går startskuddet for skole-NM 2023 i anleggsgartnerfaget, hvor det i år stiller fem lag:

Øksnevad, Mære, Lena-Valle, Kalnes og Gjennestad.

Fram til klokken 14.10 skal disse fem lagene løse oppgaven de har blitt tildelt side om side med konkurrentene som har fått tildelt akkurat den samme oppgaven, og etter en rådslagning vil dommerne deretter utrope en vinner klokken 15.30.

I fjor var det Gjennestad som gikk til topps i konkurransen med Mære og Lena-Valle på plassene bak, og i følge fagansvarlig for byggfag og naturbruk ved Gjennestad, Kai A Raundalen, stiller tittelforsvarerne med et sterkt og godt forberedt lag i år også.

 

Fagforedrag og utstillere
Raundalen forteller at mesterskapet i år er lagt opp slik at det vil være mye spennende å se for publikum.

- Det kan være litt lenge for publikum å stå og se på i fem og en halv time, så i tillegg til konkurransene i anleggsgartnerfaget og tømrerfaget har vi i år satt sammen et program med ulike fagforedrag som publikum bør få med seg. Asak miljøstein vil fortelle om NOX-binding og trender, Bergene Holm vil snakke om miljø og bærekraft, Østfold Gress om sedummatter, og Sanda Planteskole vil snakke om plantevalg.

- Vi vil også ha flere utstillere på plass. Her stiller Asak, Østfold Gress, Sanda Planteskole og Bergene Holm sammen med Milwaukee og Speed MC, og summen av alt dette tror jeg blir veldig bra, sier han.

Rent fysisk har skolen lagt opp til at konkurransene avvikles i en hesteskoløsning med publikum i midten, slik at publikumsforflytningen skal være så enkel som mulig.

For konkurrentene starter mesterskapet allerede tirsdag 12. april, etter ankomst Gjennestad klokken 14.30. Se programmet for begge dagene her:

 

Skjermbilde 2023-03-31 kl. 09.05.36.png

Skjermbilde 2023-03-31 kl. 09.06.45.png

Skjermbilde 2023-03-31 kl. 10.13.25.png