Ny daglig leder i SL Stenlegging

Publisert

Dag Arne Lier er ansatt som ny daglig leder i SL Stenlegging. Han tiltrådde stillingen 2. januar og ser nå frem til å videreutvikle selskapet sammen med dyktige medarbeidere.

- For meg har de første to ukene i ny jobb handlet om å bli kjent med folkene i SL Stenlegging, og se hvordan de jobber. Som bedrift er vi heldig stilt, med en god ordrereserve og mye arbeid fremover, og jeg ser frem til å jobbe sammen med positive og dyktige medarbeidere i årene som kommer, sier Dag Arne Lier.

- De har et fremtidsrettet fokus og er i førersetet for gjenbruk og sirkulærøkonomi. Selskapet utfører spennende prosjekter som stiller høye krav til kvaliteter og løsninger, som utføres med godt håndverk, noe jeg verdsetter høyt. Det er også godt å komme hjem til Østfold igjen, legger han til.

 

Lang erfaring fra bransjen

Dag Arne Lier er godt kjent med den norske anleggsgartnerbransjen og er en betydelig ressurs innenfor faget. Han er anleggsgartnertekniker fra Statens gartnerskole Jensvoll, og har i tillegg økonomi- og lederutdanning fra Handelshøyskolen BI.

- SL Stenlegging har hatt en flott utvikling de siste årene, og rundet 150 millioner i omsetning i fjor. Det gjør bedriften til en anselig aktør innen vårt fag, og det gjør at vi kan være med på en del jobber som ikke alle kan være med på, sier han.

Ambisjonene er imidlertid høyere enn som så.

- Sammen med vår nye hovedaksjonær Skaaret, som kjøpte aksjemajoriteten i SL Stenlegging tidlig i fjor høst, er vi i dag en av de aller fremste utøverne i landet innenfor grøntanlegg. Denne konsolideringen gir oss en unik mulighet til å jobbe med de store hovedentreprenørene, og også med prosjekter hvor vi har direkte kontakt med byggherre.

- Vi ønsker å være i førersetet når vi snakker om jobber i denne størrelsesordenen, hvor det er et stort behov for dokumentasjon, og hvor mye handler om andre ting enn det å bygge grøntanlegg. For å klare å oppfylle kriteriene som blant annet Oslo kommune stiller trenger vi å være en større organisasjon, og her er det mye å hente sammen med Skaaret, sier Dag Arne.

- Samtidig er det viktig å presisere at Skaaret er majoritetseier, og ikke eneeier. Flere av de ansatte er også betydelige eiere, påpeker han.

 

Mange års bakgrunn som leder
Nå ser han fram til å komme ordentlig i gang med jobben, noe det kraftige snøværet den siste tiden har satt en slags stopper for.

- Jeg kan nesten ikke huske at jeg har opplevd en sånn måned før. Akkurat nå går mye tid i brøyting, tining og klargjøring i de prosjektene vi har i produksjon gjennom vinteren. Normalt driver vi ikke med vintervedlikehold, men når kundene våre ber oss om å hjelpe til med å fjerne snø og is stiller vi selvsagt opp, sier han.

På spørsmål om hvorfor det var nettopp han som fikk jobben tror han at den formelle kompetansen hans kombinert med mange år i bransjen var avgjørende.

- Jeg har jobbet som leder i mange år, i både store og små organisasjoner, og vet en del om hvordan utvikle organisasjoner, avslutter han.

 

Tidligere daglig leder starter i ny rolle

Hølje Folsland har vært daglig leder i selskapet siden 2018, og går nå over i en annen rolle i Skaaret-konsernet.

- Jeg er stolt av det vi i SL Stenlegging har skapt sammen de siste fem årene. Med Dag Arne sin erfaring og kompetanse i bransjen, vil han være rett mann til å utvikle selskapet videre, sier han.

- Selv ser jeg frem til nye utfordringer i Skaaret-konsernet, med base i Asker, og jeg gleder meg til å ta del i alle de fire selskapene i konsernet fremover, slår han fast.

 

Komplett leverandør av uteanlegg

SL Stenlegging er en komplett leverandør av uteanlegg og har de siste par årene utført prosjekter som Aker Tech House, Hotell Riviera, Heggedal Torg, Røa Torg, Strøkstorget og Vollebekk Torg for å nevne noe.

Bedriften har også egen avdeling for skjøtsel og vedlikehold av grøntanlegg. Utover det ufører de maskinlegging av belegningsstein over hele landet.

*

Øverste foto fra venstre: Hølje Folsland, Dag Arne Lier og Stein Anders Sundby, daglig leder i Skaaret Landskap 

 

Skjermbilde 2024-01-16 kl. 15.57.10.png