Green Landscaping Group kjøper Braathen Landskapsentreprenør AS

Nyhet

Publisert

Den børsnoterte svenske selskapet Green Landscaping Group AB fortsetter å vokse i Norge. Nå har selskapet inngått avtale om oppkjøp av Braathen Landskapsentreprenør AS.

- Vi er hele tiden på utkikk etter nye oppkjøpskandidater, og vi leter etter små og mellomstore fremgangsrike selskap hvor gründerne sitter tett på driften og har et ønske om å bli med videre, sa Atle Roll-Matthiesen, Regionsjef Norge i Green Landscaping Group, da NAML-nytt intervjuet ham under årsmøtet til NAML i mars i år. Les dette intervjuet her.

På det tidspunktet var det Oveland Utemiljø, Haakonsen og Sukke og Akershusgartneren som utgjorde den norske anleggsgartnerporteføljen til Green Landscaping Group. Nå er de i ferd med å føye Braathen Landskapsentreprenør AS i Ytre Enebakk til denne listen.

I forrige uke ble det nemlig kjent at Green Landscaping Group overtar 100 prosent av aksjene i Braathen Landskapsentreprenør AS forutsatt at ikke konkurransemyndighetene setter foten ned for handelen.

Alle de ansatte vil fortsette i sine nåværende roller, inklusive Bjørn-Arild Dahl som overtok som administrerende direktør i selskapet så sent som 1. august i år. Les intervju med Bjørn-Arild Dahl her.

Tom Borthen fortsetter også som arbeidende styreleder.

Et sterkt tilskudd til konsernet
Braathen Landskapsentreprenør ble stiftet i 1968 og er i dag en av Norges største anleggsgartnerbedrifter. Selskapet tilbyr et komplett spekter av tjenester innen landskapsarbeid, landbygging, infrastruktur og vedlikehold av utemiljøer. Selskapet har ca. 180 ansatte, hovedkontor i Ytre Enebakk og utfører hovedsakelig arbeid i Oslo-regionen.

- Braathen Landskapsentreprenør er et anerkjent selskap med lang historie i bransjen. De siste årene har selskapet forberedt seg på økt vekst og ekspansjon. Dette har blant annet blitt tatt opp gjennom en klar bærekraftstrategi der arbeidet tar sikte på å møte kundenes krav om en betydelig økt andel elektrifisert anleggsutstyr. Jeg er overbevist om at Braathen Landskapsentreprenør vil være et sterkt tilskudd til konsernet i det norske markedet, uttaler Atle Roll-Matthiesen i forbindelse med oppkjøpet.

Til NAML-nytt forteller Roll-Matthiesen at målsetningen til konsernet er å samle fremgangsrike, lønnsomme selskap under én paraply, og at Braathen Landskapsentreprenør passer perfekt inn i en slik strategi.

- Innenfor sitt segment er Braathen Landskapsentreprenør en relativt stort selskap, og det har vært viktig for oss at både toppledelsen og de opprinnelige eierne blir med videre, sier han.

Inn på eiersiden i Green Landscaping Group
- Vi har lenge tenkt på å endre eierstrukturen i Braathen, og etter at vi har tatt opp dialogen med Green, har vi møtt flere sentrale personer i gruppen. Vårt overordnede bilde av disse møtene er at vi vil bli med i en gruppe dyktige gründere som vil kunne hjelpe oss med å videreutvikle Braathens konkurranseevne, sier Einar Braathen, Tom Borthen og Aslak Østvaag hos Braathen Landskapsentreprenører i en felles uttalelse.

I forbindelse med salget vil de nå reinvestere i Green Landscaping Group.

Green Landscaping Group kjøper altså 100 prosent av aksjene. Transaksjonen er underlagt godkjenning fra konkurransetilsynet og forventes å bli avsluttet i tredje kvartal i år.

*

På bildet over, fra venstre: Atle Roll-Matthiesen, Aslak Østvaag, Henrik Berntsen, Pierre Kubalski, Kai Vegard Østnes, Bjørn-Arild Dahl, Johan Nordström, Petter Grinden, Tom Borthen, Einar Braathen og Jakob Körner.