Artikler

Vis filtrering

266 resultater

Type artikkel
Velg område
266 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Stein Wikholm på catwalken

  Å påstå at anleggsgartnermester og tidligere styreleder i NAML Stein Wikholm stod for den høytidelige åpningen av Festspillene i Bergen i dag er å ta for hardt i, men han var definitivt en av mange bergensere som medvirket under åpningen.

 2. Stor interesse for kurs om etablering av regnbed

  Fire uker før påmeldingsfristen utløper er 19 av 25 plasser til kurset «Lær å etablere et regnbed som virker» ved Vea 13. til 15. juni reservert. Faglærer og anleggsgartnertekniker Magnus Nyheim lover et kurs med både forelesninger, teoretisk gruppearbeid og praktiske økter.

 3. Første fagdag gjennomført i Bergen

  Like før påske ble den aller første fagdagen i regi av NAML vest gjennomført ved Stend vgs i Bergen, med godt fremmøte på tross av at en av vinterens siste krampetrekninger betød at nødvendig vintervedlikehold trumfet fagdagen for flere av deltagerne.

 4. Gjennestad med hat-trick i skole-NM

  Under skole-NM for anleggsgartnerfaget ved Gjennestad vgs i går var det arrangørskolen selv som gikk til topps i konkurransen. Vinnerlaget bestod av Isak Kjølner og Dave Derder, og de tok seieren i skarp konkurranse med sølvvinnerne Mære landbruksskole ved Sigurd Myhre Klefstad og Per Simen Nyvik og Øksnevad vgs ved Sean Kinden og Ida Hodnefjell - som kapret bronsemedaljen.

 5. Straks klart for skole-NM på Gjennestad

  Torsdag 13. april er det duket for et nytt skole-NM i anleggsgartnerfaget, og akkurat som i fjor finner konkurransen sted ved Gjennestad vgs i Stokke. Nytt av året er at skole-NM i tømrerfaget arrangeres parallelt.

 6. En oppsummering av Helsinki

  - Vi er ferdige med de lavthengende fruktene. Nå må vi høyere opp i treet, sier styreleder Karsten T. Raddatz i NAML etter at miljø og bærekraft var diskusjonstema mellom de nordiske styrelederne under den felles nordiske anleggsgartnerkonferansen i Helsinki i forrige uke.

 7. Verdien av uterom og grønne arealer

  Under den felles nordiske konferansen i Helsinki denne uken er seniorforsker Toke Emil Panduro fra Aarhus University invitert for å snakke om hvordan vi kan bestemme verdien av uterom og grønne arealer. - Verdien kan måles ut fra folks betalingsvillighet, er hans påstand.

 8. Til topps i lærlingekåring

  Årets Lærling 2022 i Asker kommune er 32 år gammel, har bachelor i biologi ved NTNU i Trondheim og jobber som anleggsgartner med fagbrev hos Skaaret Landskap. Ruben Møller Aas har alltid vært interessert i planter, men visste likevel ikke hva en anleggsgartner er da han var ferdig utdannet biolog. Det vet han nå.